torsdag 7 februari 2013

Smslån

Jag retar mig ganska mycket på marknadsföringen utav sms-lån.

För er som inte stött på sms lån eller kanske vill ta ett sms lån men inte vet vad det innebär skall dra öronen åt er.

Ordet låna: Betyder först och främs att nyttja någonting som tillhör någon annan.
Snabba och enkla pengar är någonting som är lockande för många. Många som har problem att bli beviljade lån hos andra banker eller kreditinstitut blir beviljade smslån. Det i sig är en inten varningssignal. Ta och fundera lite på varför det kan vara så.

Smslån har korta avbetalningstider och höga räntor. Ofta är summorna man kan låna inte så stora. Kanske någon tusenlapp. Men det räcker. Det räcker för en betalningsanmärknning och svårigheter att få exempelvis bostadslån. Pengarna kommer in på kontot efter ca 10-20 minuter. Eftersom du också har så kort tid på dig att betala tillbaka kanske du inte riktigt tänkt över hur du skall betala tillbaka. Eftersom du tog ett lån är det ytterst troligt att du inte hade pengar från början.

Exempel: Jag klickade på lämplig annons där det stod, låna pengar till sportlovet snabbt enkelt och gratis. Vem skulle inte vilja ha lite extra cash på sportlovet gratis?
Om du lånar 5000 kronor får du pengarna efter 10 minuter (impulsbeslut är ofta de mest konsekvensfyllda och ångesfyllda beslut) om du betalade tillbaka pengarna efter en och en halv vecka var det gratis. Annars får du betala ränta med ca 20%. Lånet skall vara tillbakabetalat senast 30 dagar efter det tagits annars får du betala en avgift på 10% av lånesumman.

Låter det schysst?

Att välja ett annat alternativ, spara ihop 5000 kronor kanske tar längre tid men är ett mycket säkrare, schysstare och mer fördelaktigt alternativ. Då äger du dessutom det du köper vilket du inte gör om du köper det med lånade pengar!
Att spara ihop 5000 kronor behöver inte vara så krångligt eller ta särskilt lång tid. Bara man vet hur man gör......

STÅR DU I SKULD ÄR DU INTE FRI. ALTERNATIVET HETER MÖJLIGHETER!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar