tisdag 2 april 2013

Söka in till högskola och universitet

Det är härligt med en extra dag ledigt innan nya ämen börjar. Internatonell ekonomi ovh ekonomistyrning skall hinnas med innan sommaruppehållet.

Den 15 april

Är det dags att söka in till högskolor och universitet och jag kommer ihåg hur det kändes för mig för exakt ett år sedan. Det var jättejobbigt och jag bytte program två gånger. Jag har alltså gått tre program, varav det sista kändes rätt för mig. Detta är sannerligen en tid av förvirring och det är okej om man inte vet vad man vill. Antagligen kan det bli som för mig att du får reda på vad du inte vill och kan ta uteslutningsmetoden. Men tänk på

  • Det är okej att inte veta vad man vill och vara osäker. Det hör liksom till
  • Sök många saker. Det är svårt att komma in då konkurrensen är stor och som arbetsläget ser ut är det bättre att läsa än att inte göra någonting alls ven om det kanske inte är ditt förstahandsval. Gå sysslolös gör dig galen och vissa kurser kanske du kan räkna till godo när du kommer in på ditt förstahandsval.
  • Om du vill läsa vidare för att få jobb tänk på att kolla prognoser för arbetsmarknaden.
  • Ju osäkrare du är på vad du vill jobba med desto bredare utbildning skall du satsa på inom det ämnet. Du har ofta möjlighet att välja inriktning senare på programmet.
  • Är du osäker så kolla lite på vad det är för ämnen man läser och vad som ingår i programmet, tips om civilekonomprogrammet hittar du här civilekonomprogrammet


Nu skall jag snart in till staden för en fika i vårsolen. Blev sugen på något riktigt gott.


1 kommentar:

  1. Vill du bli veckans blogg? Ta sista chansen att anmäla dig! ^^
    http://justadreamer.devote.se/blogs/25424153/veckans-blogg.htm#WriteComment

    SvaraRadera