fredag 11 oktober 2013

Fredags Frågan

Veckans fredagsfråga kommer från Noomi och den kommer här.
(Svarar på resterande frågor på mailen ikväll och fortsätt gärna skicka in, som jag skrev här)

 
Fredags Frågan


Varför valde du civilekonomprogrammet och varför valde du den skolan?

Puh! Vilken fråga... Jag har nog inte tänkt på den särskilt mycket men jag ger det ett försök.
Att jag ville läsa ekonomi blev ganska självklart för mig en sommar då jag gick en entreprenörskapskurs via projektet Upp! här i Göteborg. Jag fann det väldigt intressant med finansiering, redovisning och bokföring och var ganska duktig med det. Det slutade ofta med att jag fick hjälpa de andra deltagarna att kontera. Sedan har jag vart medlem i Unga Aktiesparare (efter att ha läst en kurs i Aktiekunskap på gymnasiet) och det kan jag tänka mig har lite med beslutet att göra. Att välja en fyraårig civilekonomutbildning istället för en treårig kandidatutbildning i ekonomi gjorde jag för möjlighetens skull. Det klingar ofta lite högre med en "titel" efter utbildningen och detta skall stå för kvalitet.  Säger dom iallafall.

Att jag valde civilekonomprogrammet på högskolan i Borås var för att jag ville vara kvar i Göteborg. Jag tycker dessutom att staden Borås är supermysig och gjorde ofta utflykter dit med föräldrarna när jag var mindre. Släkten på pappas sida kommer från Borås och Fristad hållet vilket gjorde det hela ännu mer intressant.

Jag kan starkt rekomendera detta. Utbildningen, skolan och personalen är kanonbra och jag trivs verkligen. Kul att ha många städer så nära och Borås är verkligen en stad under frammarch!


__________________________________________________________________________________

3 kommentarer:

 1. Spännande att läsa! Själv går jag sista året på gymnasiet och grubblar därför otroligt mycket över framtida studier och yrken. Jag har funderat rätt länge på ekonomi eftersom jag är duktig på matte, men jag är rädd att jag då kommer bli fast med enformiga uppgifter vid en dator därefter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behöver du inte vara rädd för att bli! Det finns så otroligt mycket möjligheter. Just nu jobbar jag extra som konsult och är ute på olika företag och hjälper dem med lite olika administrativa och ekonomiska saker. Ska göra ett inlägg om vad du kan arbeta med som färdig ekonom. Möjligheterna är många. Matten är liksom inbakad i ämnena och otroligt intressant och rolig dessutom. Ska dela med mig mer av vad jag läser och hur det ser ut.

   Radera
  2. Det hade varit jätteintressant att läsa om! :)

   Radera