lördag 29 december 2012

Nyårs Struktur

Vad vill ni göra under 2013

Kanske en resa?

Kanske ta tag i det där körkortet?

Förbättra betyget?

Söka in på högskola eller annan utbildning?

I vilket fall är det hög tid att planera. Oavsett vilket av ovanstående alternativ du planerar att göra så krävs det pengar. Att ha en god buffert är en trygghet för att kunna förverkliga sina drömmar och inte bara stå där den dagen chansen kommer.

2012 var ett år präglat av räntesänkningar från riksbankens håll med hänsyn till hushållens stora belåning. Ytterligare räntesänkningar är att vänta 2013. Riksbankens räntesänkningar sätter stora avtryck på ditt sparkonto. Frågan är.. Täcker det ens inflationen. Svar. Nej.
Det är dags att se sig om efter andra alternativ till att få ut så mycket av ditt sparande som möjligt.

Även arbetslösheten väntas kanske inte bli så mycket bättre, iallafall inte snabbt. Det är ytterligare ett argument till att förvalta de pengar man redan har väl.
Hur gör man då?
Har man inte lärt sig det av sin familj har man definitivt inte lärt sig det av staten. Ingenstans i de svenska skolorna finns det ett ämne som heter privatekonomi.

Därför blir min största utmaning år 2013 att på ett enkelt sätt blogga om vad du kan göra för att förstå hur det fungerar och hur man kan tänka. Jag tänker inte leka rådgivare, men jag vill försöka förmedla den kunskap jag besitter på ett så enkelt sätt att det inte finns några ursäkter att säga;

Det där begriper jag mig inte på.2 kommentarer:

 1. SV: Ja, visst är de häftiga!
  De är beställda från Black Milk i Australien. Det är nog därför du inte sett några tidigare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen. Väldigt ovanliga :)

   Radera